Elementary Center Renovation

Bryn Mawr School, Baltimore, MD

 
Elementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation ImageElementary Center Renovation Image

This renovation of Marcel Breuer’s 1972 elementary school classroom building for Baltimore’s Bryn Mawr School helps to secure a future for both the building and the school in a changed world. The work acknowledges the current requirement for distinct and acoustically separated classrooms, while retaining the essential spatial freedom and visual connection of the original open-plan classroom building.

Teaching spaces in the renovated building are still arranged as Breuer planned them, around the perimeter of the building, but are now acoustically separated from one another by walls and sliding panels, while remaining visually connected to one another and to the open library at the center of the building through the generous use of clear glass maple-framed partitions.